Вівторок, 23.04.2024, 22:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Твоя думка?
Зломану електроніку:
Всього відповідей: 20
Інформер
Лічилка

Прилади&Системи

Головна » 2011 » Серпень » 13 » Бесіда зі Стефані Маєр
13:56
Бесіда зі Стефані Маєр

Чи відрізняється процес писання «Господині», першого вашого роману для дорослої аудиторії, від написання книжок для підлітків?

Аж ніяк. Як і «Сутінкова сага» (і в цьому, мабуть, єдина між ними схожість!), «Господиня» просто оповідка, якою я розважала сама себе. А якщо мені весело, то я дописую оповідь до кінця. Поки пишу, я – єдина моя читацька аудиторія; все решта почекає, поки я почну редагувати. 


Ви називаєте «Господиню» науково-фантастичним романом для тих, хто не любить наукової фантастики. Можете пояснити?

Коли читаєш «Господиню», не виникає враження, що читаєш науково-фантастичний роман; світ знайомий, зовні головна героїня нічим не відрізняється від людей, емоції людей навкруги знайомі та зрозумілі. Тобто події відбуваються в нашому світі, є тільки невеличкі відмінності. Якби книжки про прибульців не вважалися науковою фантастикою, то я б свій роман так і не називала.


Як ви ставитеся до неймовірного успіху «Сутінкової саги»? Це змінило ваше життя?

 

Мене досі дивує успіх моїх книжок. Ніколи я не сприймала це як належне, і не на цьому я грунтую свої плани на майбутнє. Це приємно, і тішитимусь стільки, скільки зможу. Але в першу чергу я – матір, отож письменництво не надто змінило моє життя – хіба що подорожувати доводиться значно більше, а вільного часу значно менше.


Нещодавно ви продали права на фільм за романом «Господиня». Розповісте щось про зйомки?

 

Я щаслива, що працюватиму з Ніком Векслером, а також зі Стівом та Полою- Мей Шварцами. А Ендрю Ніккол, який пише сценарій і ставитиме фільм! Це ж неймовірно! «Гаттака» (Gattaca) – одна з моїх найулюбленіших стрічок. Чудовий приклад науково- фантастичного фільму, де на першому місці герої, - це просто ідеально для «Господині». Я тільки те й роблю, що подумки підбираю акторів, а потім заходжу на фан-сайти, щоб поглянути, чи не співпадуть пропозиції фанів з моїми.

Категорія: Актуально | Переглядів: 692 | Додав: metersys | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: