П'ятниця, 29.03.2024, 13:36
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Твоя думка?
Зломану електроніку:
Всього відповідей: 20
Інформер
Лічилка

Прилади&Системи

Головна » 2010 » Лютий » 4 » Енергозберігаючі лампочки: міф чи реальність?
17:46
Енергозберігаючі лампочки: міф чи реальність?

Найбільше користувача цікавить фінасове питання: Де ж вигода? А вона таки є!!!

Вартість енергозберігаючої лампочки в 5 раз більша лампочки розжарення (звичайної). За який час вони окупаються? (Економісти приєднуйтесь ;)))) 

Якщо протягом доби лампочка працює 4 години, то за рік приблизно 1500 год. 20 Вт енргозберігаюча лампочка еквівалентна по світимості 100 Вт лампочці розжарення.

Перша служить 8000 ... 12000 год (5...8 років) і коштує 30 грн, друга - 1000 год і коштує 3 грн. Для населення 1 Квт*год коштує 0,24 грн.

Тепер давайте підрахуємо ). За перший рік 20 Вт енергозберігаюча лампочка забере у нас 20 Вт*1500 год*0,24грн./кВтгод = 7,3 грн. плюс вартість лампочки буде 37 грн.

За цей же час 100 Вт лампочка розжарення забере у нас: 100 Вт*1500 год* 0,24грн./кВтгод=36,5 грн. плюс вартість лампочки буде 43 грн.

Отже за перший рік експлуатації енергозберігаюча компактна лампочка окупає себе і дає ПРИБУТОК 43-37 = 6 грн.

Тепер скажіть: ВАРТО ЧИ НЕ ВАРТО? І ще одне хто має відомості про шкідливість таких лампочок пишіть коментарі )))

Інформація про лампочки у статті

http://metersys.at.ua/publ/ljuminescentni_lampochki_abo_tak_zvani_energozberigajuchi_korotko_pro_vse_shho_vi_khotili_znati/6-1-0-28

Категорія: Актуально | Переглядів: 2112 | Додав: metersys | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
11.02.2010
2. Іванович (metersys) [Матеріал]
Так, звісно ж, навіть "Титанік" неспроможний був уникнути айсбергу. Дуже влучні зауваження Denis CH (Chain_mail)!!! Перші дві проблеми таки Є, - це все повязано з електронікою лампочки.Дешеві лампи мають просто випрямляч і інвертор..., без захистів там усіляких та зворотніх зв'язків. Та якщо взяти більш дорогих виробників, рекламувати їх не буду, ви й самі побачите, просто такі лампочки дорожці десь на 10 - 15 грн від "просто китайських". Дорого, ну мабуть що так, але ... На рахунок миготіння, то у статті також було зауважено, що вимикач має розмикати фазу, а не нуль, як зроблено у більшості квартир, тому і миготіння та "нездорове" засвічування при вмиканні. На рахунок різних там діодів, неонок для підсвітки, то вони включаються у електронну схему, яка призначена для роботи від мережі 220 В.

Отже, у підсумку, виробники враховують зауваження і:

  • тепер лампочки мають затримку на засвічування, що збільшує тривалість їх роботи,
  • всередині встановлено запобіжник, згладжувальний фільтр, та розширено напргуовий діапазон,
  • щодо температури, no коментс, все залежить від неї так чи інакше, а світимість і яскравість ламп в еквіваленті приблизно досліджувалась люксметром, так що думаю вона саме така

    wink


  • 05.02.2010
    1. Denis CH (Chain_mail) [Матеріал]
    Ці лампочки дійсно економічні, але в кожному океані є підводні рифи. ТОЖ:
    - надто залежні від напруги - чим частіші перепади, тим скоріше вийдуть з ладу (єдиний вихід стабілізатор)
    - у мене був прікол: коли вимикав світильник, то лампочка миготітла (вирішив проблему витягнувши із включатиля діод, який світився)
    - також сила світла таких лампочок залежить від температури середовища - чим нижча температура, тим гірше вона світиться.
    Також змушений не погодитись з Автором в тому, що 20 Вт енергозберігаюча лампочка еквівалентна 100 Вт лампі розжарення (ввімкніть одну, а потім іншу і порівняйте).
    В підсумку хочу сказати, що в мене в спальні у світильник вкручено три енергозберігаючі лампи, працюють уже 6 місяців. Попри значну кількість мінусів - рекомендую спробувати.
    УСЬО cool

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *: