П'ятниця, 19.04.2024, 02:41
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Твоя думка?
Зломану електроніку:
Всього відповідей: 20
Інформер
Лічилка

Прилади&Системи

Головна » 2010 » Травень » 22 » Юний фотограф
11:50
Юний фотограф

Пейзаж…

Виділення смислового центру досягають за допомогою укрупнення головних елементів композиції або добору відповідного тонального контрасту та світлотіні, а також певного колориту знімку. Місце з якого ми фотографуємо – точка зйомки. Неабияке значення мають плани та ракурси, або просторове скорочення форми предметів. Не варто знімати опівдні влітку, бо короткі тіні позбавляють світловий малюнок рельєфності.
Зйомки у лісі роблять у тих місцях, де зріджені дерева – на галявині, узліссі, біля дороги. Добре коли між переднім планом (одне-два дерева) та заднім (група дерев) є невеликий проміжок вільного простору – озерце, галявина, просіка. Щоб підкреслити туман, на передньому плані вміщують якийсь чітко окреслений темний предмет.
Море краще знімати з високого берега, а морський прибій навпаки, з низького. Добре виділяють водну гладінь і слабке мерехтіння тіней дерев, опалі листочки, ряска тощо.
null

null


І готика, і барокко…
Сонячні промені повинні освітлювати фасад споруди під кутом 30 град до горизонту. Такі умови бувають вранці та ввечері. Проти сонця (контражур) знімають тільки в разі крайньої потреби або для досягнення художнього ефекту. Важливе значення має кадрування. Прийміть з фото людей і машини – відчуття сучасності зникне. Наскільки вдало скомпонуєте ви кадр, залежатиме, чи сприйматиметься він як відображення «музики в камені», чи як сірий додаток до інвентаризаційного документа.

В динаміці.
В спортивній зйомці застосовують метод «проводки», коли фотоапарат повертається в напрямку руху, ніби стежачи. На спускову кнопку натискають у потрібний момент, не зупиняючи обертання.

Неповторний образ.
Завдання портретної зйомки – не у хорошій фотографії, а у розкритті характеру людини. Важливо домогтися обстановки невимушеності. Модель може навіть активно допомагати вам у підготовці до зйомки. Намагайтесь спіймати момент, коли модель звикнеться до обстановки. Не примушуйте модель напружено дивитися в об’єктив, повторюйте зйомку ще раз змінивши позу, ракурс.


Але на цьому знайомство з азами фото не закінчується. Фотограф – творець, як і творець будь-якого іншого фаху, вчиться все життя, відкриваючи для себе нові горизонти. Жодна книжка знімати й виготовляти фотографії за вас не стане ))) У вірменських казках є такі слова: «І впали з неба три яблука. Одне тому, хто слухав. Друге – тому, хто розповідав, а третє – тому хто слухав і похвалив.» ;) Отже, фотографуйте і радуйте усіх своїми знімками.
Категорія: Актуально | Переглядів: 743 | Додав: metersys | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
09.08.2010
2. Роман (metersys) [Матеріал]
Як на мене то для хороших знімків, грає роль не кількість прочитаних книжок, а скоріше за все настрій, з яким береш фотокамеру. Якщо веселий то і знімки такі ж будуть... Ну а щодо сьогоднішнього: зараз головне "креатив", тобто щоб твої фото не губилися у купі знімків, а їх було цікаво дивитися знову і знову. Чи є прийоми? Так, звісно. Ось один із непоганих проектів відкрив Василь Дмитрук : "Школа креативної фотографії" http://www.shkolacreativa.ru/

22.05.2010
1. миша Бидасюк (Bmach) [Матеріал]
З появою 3-5 мегапіксельних камер в мобылках виникла ситуацыя коли дысно будь який момент життя можна зафыксувати. Сучасна зйомка цифровою камерою вимагає ще деяких спеуифічних знань і навичок порівняно з звичайною а інфи майже нема. Стаття цікава корисна але хотілось би якесь продовження про роботу з цифрою

Ім`я *:
Email *:
Код *: