Четвер, 25.04.2024, 23:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Твоя думка?
Зломану електроніку:
Всього відповідей: 20
Інформер
Лічилка

Прилади&Системи

Головна » 2012 » Січень » 29 » Мікроконтролери (МК). Як почати?
13:27
Мікроконтролери (МК). Як почати?

Мої університетські розробки на МК можна подивитися на сайті ось тут щось робимо... Там температурний самописець та вузол "комп'ютерний хроматограф". Зараз як і раніше конкурують дві марки МК:

  1. AVR (Atmel).
  2. PIC (Microchip).

Я починав з АВРок і на ПІКи не переходив. Єдине що я чув є кльового у ПІКів - це вбудований радіоканал rfPIC. Але радіус маленький, ну і для таких цілей ліпше використовувати окремі мікрухи. Тому і рекомендую AVR. Хто сидить на PICах пишіть у комети.

АВР-ки можна перепрошивати прямо на платі куча разів (10 - ки тисяч перезаписів) ISP (In-System programming). Програматор самий свіжий ось рекомендую МР9011 він USB з усіма функціями (дротиками )))), коштує 250 грн., або дешевший LPT (але не для ноута)  BM9009 - за 80 грн.

Програму для прошивки CodeVision AVR в Неті скачати. Там коли відкриваєш новий проект, вибираєш кристал (наприклад ATmega48) то можна тут же налаштувати КНОПКАМИ!!! АЦП, компаратор, таймер, порт USART. А далі у програмі чуть підправити і готовченко ) Якщо даже не знаєш що поправляти в Неті покопався годинку другу і найдеш куски лістингів на мові С, там всьо логічно понятно, а тим більше можуть бути і коментарі )))

Усі книжки по МК АВР написані для тих хто знає "Асемблер", але зараз його знати зовсім не обов язково, є мова С, графічний компілятор. Тому не задурюйте голову асемблером, зразу Сішка ))) Кажуть, що ресурсів забере більше (більше пам'яті на 40 %), ну і нехай, зато просто, доступно і цікаво!

А самий кльовий учєбнік для початківця АВР це от http://www.123avr.com/

Категорія: Рішення важливих питань | Переглядів: 704 | Додав: metersys | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: