Четвер, 18.04.2024, 09:08
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Твоя думка?
Зломану електроніку:
Всього відповідей: 20
Інформер
Лічилка

Прилади&Системи

Головна » 2011 » Червень » 26 » Прикольні запитання, FAQ-казуси )))
12:21
Прикольні запитання, FAQ-казуси )))

1.      Відкриваю коробку, там папір : «Огляд. Часто перегорає запобіжник. Підлягає ремонту.» )))

Запобіжник захищає від перевантаження. Якщо стоїть скажімо 5 А, то вмикати в пристрій щось з більшим струмом неможна, бо перегорить. Можлива ситуація, коли вмикають у стабілізатор двигун, насос (котел), пусковий струм у мотора у 5 разів більший ніж номінальний, тому горить запобіжник. В такому випадку можна порекомендувати поставити трішки більший 5 А замінити на 7,5 А, а ле неможна міняти 5 А НА 10 А, бо тоді вже може погоріти електроніка всередині. )))

2.      «– Коли я вмикаю його в розетку, то йде дим, попереджаю, будьте з ним обережні  )))

 

Вже аж самому страшно ))) Відкручую, дивлюсь, всередині все чорне, аж закоптилося. Памятайте, якщо один раз з пристрою пішов дим, включати його вдруге і дивитися як він димить не варто, бо потім треба буде купувати новий в кращому випадку. В гіршому можна зробити пожежу. ;)

3.      "– Слухай, глянь бо шось там всередині шипить, мені страшно його включати."

Від старості, від температури, всередині пристрою, конденсатори та інші елементи псуються, висихають, відстають, тому можливі різні звуки. Звичайно чекати не варто, слід відкрити і замінити або підпаяти те що шумить!


І наостанок. Якщо Ви помітили що Ваша електроніка «барахлить», можливо не варто відразу бігти в майстерню, адже там треба платити гроші. Може спершу слід самому глянути. Причини можуть бути банальні: від згорівшого запобіжника до перебитого дроту. Вдалого усім ремонту!

Категорія: Рішення важливих питань | Переглядів: 1275 | Додав: metersys | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: