П'ятниця, 26.04.2024, 21:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Твоя думка?
Зломану електроніку:
Всього відповідей: 20
Інформер
Лічилка

Прилади&Системи

Головна » 2010 » Жовтень » 18 » Простий ремонт без майстра )
19:03
Простий ремонт без майстра )
  1. Отже пульт дистанційного управління (ПДУ) улюбленим телеком чи відаком!!! Гммм-ммм-мм... Стоїть собі на столі, аж тут хтось зачепить і «хрясь» до підлоги, добре коли корпус не тріснув, а то бува як упаде то розлетиться ))) Отже, що може бути і як перевірити підручними засобами?:

·        Перш за все може батарейки «сіли», ну чи відішли від контактів (поганий контакт з батарейками). Порухайте батарейки руками, нажміть на кнопку і приблизте ПДУ максимально до ТВ, не працює... Шукаємо далі.

·        Від удару об підлогу часто виходить з ладу кварц (така квадратна штучка біля мікросхеми всередині пульта), а також можлива тріщина пропайки світлодіода (той який подає інфрачервоні команди від пульта до телика чи відака). Як елементарно перевірити роботу пульта: 1) Берем мобільник з камерою, включаємо відеозйомку і напрямляємо туди світлодіод пульта з одночасним нажаттям кнопки пульта, якщо на екрані мобілки бачимо червоне миготіння – значить норма, якщо ж ні – пульт зломаний. Ще знаю один спосіб як перевірити: беремо радіо яке має режим СВ («средние волны»), тобто якесь старе радянське, але не путайте з FM )) включаємо на повну гучність в режимі СВ пыдносимо пульт і тиснемо кнопку має бути гудіння у радіо, якщо ж нема – пульт несправний.

 Коли не працює якась кнопка у пульті, значить стерся графітовий шар. Купуємо шоколадку до чаю, і вибираємо з неї фольгу ) маленький круглий кусочок фольги вирізаємо ножицями і підставляємо під кнопку (між резиновим шаром і доріжками на платі), якось її там приклеюємо, щоб не відпадала )))

Світлодіод і пропайку можна перевірити тестером в режимі продзвонки. Якщо ж вони справні купуємо і перепаюємо кварц (квадрат з двома або трьома лапками біля мікросхеми).

 

  1. Дуже часто комютер який вже пропрацював 2 і більше роки починає туго працювати, висне, і його постійно треба перегружати. Знімаємо кришку системного блоку і дивимось на круглі такі банки на системній платі біля кулера і радіатора самого більшого ))) Вони там розміщені в рядок. – То фільтр живлення – електролітичні конденсатори, вони з часом висихають і вздуваються. Якщо є вздуті – терміново міняти. То як правило 2200 мкФ – 10 В по 4 грн за шт. А треба поміняти усі навіть ті, які на вигляд гарно збереглися. При перепайці слід бути дуже акуратним, щоб нічого не пошкодити, а ще пам'ятати, материнська плата – багатошарова, тобто доріжки є не тільки зверху і знизу, а ще й у середині.

 

Вдалих ремонтів, але краще б нічого не ламалося )))

Категорія: Рішення важливих питань | Переглядів: 840 | Додав: metersys | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: