Четвер, 25.04.2024, 01:29
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Твоя думка?
Зломану електроніку:
Всього відповідей: 20
Інформер
Лічилка

Прилади&Системи

Головна » 2011 » Лютий » 25 » Вмикаємо! ПЗР - клац... напруги немає, спрацювало обмеження потужності )))
20:07
Вмикаємо! ПЗР - клац... напруги немає, спрацювало обмеження потужності )))

Документом на підведення електроспоживання до будинку окрім рекомендацій щодо лічильників електроенергії є так званий ліміт потужності.

Є лічильники, які всередині у собі мають контактор і програмуються на вимкнення, якщо споживач перевищив дозволену норму. Повторні такі ввімкнення можливі через кілька хвилин, (або платно ))). Такі лічильники є достаньо дорогі, тому часто купують ПЗР (пристрій захисний релейний), який встановлюють після лічильника і який контролює перевищення струму споживання. Такий ПЗР у найпростішому варіанті являє собою пускач з електротепловим реле, тобто схоже на захист двигуна ))) Використання звичайного лічильника + ПЗР дає реальну економію 30-40 % по вартості. Крім того перевагою зовнішнього ПЗР є те що він вимикає Вас не одразу, а після витримки часу встановленого на електротепловому реле. Є й більш складніші моделі ПЗР із використанням трансформаторів струму на кожну фазу і контролера, який міряє струми та напруги і приймає рішення про вимкнення електромережі. Але чи потрібні такі круті навороти? )

 

Отже простий ПЗР з електротепловим реле дає контроль струму споживання, можливим також є додавання у схему реле напруги, яке буде вести контроль за відхиленням напруги, перекосом фаз і т.д.

Категорія: Рішення важливих питань | Переглядів: 1098 | Додав: metersys | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: