Понеділок, 06.05.2024, 13:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Твоя думка?
Зломану електроніку:
Всього відповідей: 20
Інформер
Лічилка

Прилади&Системи

Головна » 2011 » Лютий » 13 » Стабілізатор не усуває завади і шум в мережі 220 В
15:46
Стабілізатор не усуває завади і шум в мережі 220 В

Для чого фільтр:

  1. Якщо Ваш сусід користується електрозваркою, у Вас мерехтить світло та полоси на екрані ТВ. Навіть якщо стабілізатор зробить Вам 220 В, такі шуми та імпульсні завади нікуди не зникнуть, це паразитні пульсації і їх треба відсікати! На допомогу тут LC – фільтр, колись такі стояли у ТВ «Електрон» - 90 – х років випуску. Потім вирішили що вони лишні ))) А виявилось навпаки )
  2. Коли надворі гроза часто кажуть вимкнути усі електроприлади і це правда. Стабілізатор немає такої швидкодії щоб врятувати від імпульсного розряду блискавки, тобто згорить все і стабілізатор і електроприлад. Тут на допомогу розрядники, які входять до складу фільтру.
  3. При частих ввімкненнях можливі перехідні процеси індуктивного характеру, тобто при ввімкненні будь-який стабілізатор – робить нібито короткочасне КЗ в мережі, від цього можуть вибивати автомати. Тому використовують RC – амортизатори (послідовно резистор 100 Ом з конденсатором 0,1 мкФ), які вмикають паралельно вимикачу, або первинній обмотці трансформатора живлення.

Запобіжник. Великі щитові запобіжники на 16-25 А не захистять електронне обладнання, бо вони спрацьовують лише на загальний струм. Якщо замкнеться накоротко конденсатор фільтру у схемі, то струм первинної обмотки буде 5 А замість 0,25 А. Загальний запобіжник не згорить, але ваш пристрій перетвориться на електроплиту, на трансформаторі буде розсіюватися 500 Вт ! (можна погрітися коли холодно, головне щоб не було пожежі ))) У блоках живлення найкраще використовувати повільно діючі запобіжник, оскільки мають місце великі струми перехідних процесів, зарядка конденсатора, КЗ котушки в початковий момент…


Ось так ось, вроді і стабілізатор людина купила, а все одно все мерехтить коли сусід ремонтами займається. Тому фільтр – це напевне потрібна річ! Але вибір за вами!

Категорія: Рішення важливих питань | Переглядів: 1002 | Додав: metersys | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: