Вівторок, 23.04.2024, 12:16
Вітаю Вас Гість | RSS

Прилади&Системи

Гаряча пора відпусток!!! - Форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: asy_igor  
Форум » Різне » Всяка всячина » Гаряча пора відпусток!!! (Де? Як? За скільки?)
Гаряча пора відпусток!!!
metersysДата: Субота, 02.08.2008, 20:25 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 76
Репутація: 0
Статус: Offline
Друзі! Минуло вже 2 місяці літа. Дехто вже відпочив, дехто лише планує... Вибір місця відпочинку справа смаку, але ж корисними будуть поради хто вже відпочивав, десь і навіть колись. Де краще відпочити: в Карпатах чи у Криму, а можливо варто поїхати за кордон??? holiday
В новинах твердять, що все залежить від гаманця. А скільки в середньому треба відкласти на відпочинок?
Всі любителі літнього відпочинку приєднуйтесь до теми...


AlexGobДата: Вівторок, 05.08.2008, 20:48 | Повідомлення # 2
Група: Модератори
Повідомлень: 9
Репутація: 0
Статус: Offline
Модливо трішки оффтоп, але всеж таки для всіх любителів відпочинку в Карпатах передрукую один матеріал.

Стихія в Карпатах

Стихія, що пронеслася над Карпатами протягом минулого тижня крім того, що принесла Верховинщині колосальні збитки дорожній інфраструктурі( дороги та мости) та людям (зсуви грунту, затоплення та руйнування) забрала два юних життя - вісімнадцятирічної Олі та десятирічного Михайлика Максимюків. В них 25 липня влучила блискавка коли діти доїли корови біля хати в селі Дземброня.Вони були двоюрідними братом і сестрою. Ще вона перешкодила і ще перешкодить багатьом туристичним групам здійснити свої походи в Карпатах. На жаль мало хто знає реальну ситуацію по туристських маршрутах та під’їздах в високогір’я, тому інформую про найголовніше.
Неймовірно постраждав чи не найпривабливіший для туристів Верховинський район. Станом на 28 липня Верховина має сполучення тільки з чотирма селами з 42-х. Це сусідні Віпче, Ільці, Красник та Кривопілля. Це все. Розмило дорогу навіть до Криворівні, до центру якої з Верховини 6 км.
На жаль мабуть довго будуть відрізані від цивілізації популярні причорногірські села на півднь від Чорногори. Це Бистрець, Дземброня (Берестечко), Топільче, Зелене, Явірник та Шибени. До них зараз неможливо добратись навіть пішки. За одноденні походи на Піп Іван(2028м.), Смотрич (1898м), Вухатий Камінь (1854м.), Менчул (1999м.) можна на це літо забути. До Попа Івана можно дістатись хіба-що зі сторони Говерли. На Бребенескул (2036м.), Гутін Томнатик (2016м.), Ребра (2001 м.), Шпиці (1864м.) за день можна дійти тільки з Заросляка. Бистрець відрізаний як від Верховини так і від Чорногори, мостів немає взагалі крім одного, що в усті одноіменної річки.
Не існує вже поляни вище устя Бистреця, де більше десятка років щороку збиралися туристи-водники на Чемпіонатах України.
Доступними залишились північні вершини Чорногори від Петроса до Несамовитого озера. На Говерлу можна піднятися як з Заросляка так і з Козмєщика через полонину Гропа чи з сідловини між Петросом. Проте до Козмєщика підїзду немає, тільки до КПП в урочищі Депо. На Петрос не можливо піднятися по Лопушанці, можна тільки через Костилівку та полонину Шасса. Зруйновані також всі мости на шляху з Козмєщика до Говерли через полонину Кознєска та гору Мала Говерла (1762м.).
Неможливо тепер дістатися і до Писаного Каменя (1221м.). Само собою ніяк вже не можна здіснити похід по Чивчинах. Хіба що багатоденний з Путильського району в Рахівський.
Застерігаю тих хто звик розраховувати на завершення маршруту в Буркуті, Шибеному, Зеленому та Дземброні. Виїзду з цих сіл скоро не буде. З Дземброні та Бистреця можна вибратися до цивілізації тільки переваливши через Костричу на Кривопільський перевал.
Так само не рекомендую сходити з Чорногори в долину Бальцатула. Ця притока Білої Тиси зруйнувала будь-які стежки вздовж своїх берегів до села Луги.
Ось така ситуація навколо Чорногори зараз. Гуцули звикли покладатися на Бога та на власні сили, але не дивлячись на свій гонор вони не відмовляться від будь-якої допомоги ззовні. Щоб тільки вона була і була дієвою. І дай Боже щоб наслідки цієї стихії були повністю ліквідовані хоча б до 2015 року.

Матеріал підготував (написав): Василь Кобилюк

Даний матеріал взято з сайту http://www.karpaty.com.ua

Повідомлення відредагував AlexGob - Вівторок, 05.08.2008, 20:49
metersysДата: Вівторок, 26.08.2008, 17:36 | Повідомлення # 3
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 76
Репутація: 0
Статус: Offline
Починається бархатний сезон... Ануж бо всі до відпочинку!!! holiday


asy_igorДата: Вівторок, 26.08.2008, 17:49 | Повідомлення # 4
Група: Видалені
Для нашої місцевості варіант один
Чємадан-вакзал-говерла wink
metersysДата: Вівторок, 26.08.2008, 18:29 | Повідомлення # 5
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 76
Репутація: 0
Статус: Offline
Поїзда загружені, що просто атас...
Пацани вон як їдуть:

Так що давайте до відпочинку!!!


FuryДата: П'ятниця, 25.05.2018, 17:53 | Повідомлення # 6
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
А я не еду на отдых - работа, и только работа. Осталось только наушники купить хорошие, типа dre наушники: https://tehnoezh.ua/audio/naushniki/proizvoditel-beats-by-dr.-dre/ Без них в моей работе никуда, если оставить плохие, одна халтура получится.
Форум » Різне » Всяка всячина » Гаряча пора відпусток!!! (Де? Як? За скільки?)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: